Vd Vaart wil blijven: "Maar in het voetbal weet je het nooit"

7 augustus 2014, 19:30

Het komende seizoen staat voor Rafael van der Vaart volledig in het teken van revanche. De spelmaker kende een dramatisch seizoen met Hamburger SV, dat ternauwernood in de Bundesliga wist te blijven na het spelen van de nacompetitie. Per slot van rekening miste Van der Vaart het WK wegens fysiek ongemak. De Oranje-international gaat voor een goed seizoen en sluit een vertrek bij HSV niet volledig uit.

"Afgelopen seizoen was ongelooflijk zwaar, vooral psychologisch", zegt Van der Vaart. "Maar we zijn er uiteindelijk toch doorheen gekomen en daar moeten we de positieve dingen uithalen", aldus de Nederlander, die zijn terugkomst in Hamburg heel anders voorgesteld: "Het was echt jammer, ik speelde voor de winter prima, met zeven assists en zeven doelpunten, maar na de winterstop ging niets meer goed."

Van der Vaart weet nog niet zeker of hij volgend seizoen nog in het shirt van Die Rothosen speelt: "Ik wil graag blijven, maar in voetbal weet je het nooit. Alles is mogelijk. Je situatie kan van de een op andere dag drastisch veranderen. Ik wil graag nog een seizoen schitteren in Hamburg, maar als speler heb je het soms niet in eigen hand", stelt onze landgenoot.

Vooralsnog ligt de focus bij HSV, zo geeft Van der Vaart aan: "Het belangrijkste is dat we het plezier weer terugkrijgen. Zoals het afgelopen seizoen ging, dat mag natuurlijk niet."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen