Team Suarez heeft vertrouwen in strafvermindering

7 augustus 2014, 19:44

Het juridische team dat Luis Suarez ondersteunt om zijn schorsing aan te vechten heeft er vertrouwen in dat de schorsing van de Uruguayaan flink gereduceerd zal worden. Komende vrijdag doet het internationaal sporttribunaal CAS uitspraak in de zaak rond Suarez, die in hoger beroep ging tegen zijn megaschorsing van vier maanden en negen interlands.

De advocaten van Suarez denken dat de schorsing wel eens gehalveerd kan worden. Is dit het geval, dan zal de 27-jarige aanwinst van FC Barcelona vanaf 25 augustus weer speelgerechtigd zijn. Tijdens zijn straf mag de Uruguayaanse aanvaller geen enkele voetbalgerelateerde activiteit ondernemen. De FIFA legde Suarez de forse schorsing op vanwege het bijtincident tijdens het WK. In het duel tussen Uruguay en Italië zette hij zijn tanden in de linkerschouder van verdediger Giorgio Chiellini, die onlangs aangaf te hopen dat de Uruguayaan strafvermindering krijgt.

Er wordt verwacht dat het juridische team van Suarez voor een louter internationale schorsing vecht. De vier maanden schorsing zou beter aan te vechten zijn dan de negen interlands schorsing, omdat dit in strijd zou zijn met de 'fundamentele rechten' van de speler. Dat zei Alejandro Balbi, de advocaat van Suarez.

De advocaten hopen tenslotte het CAS te kunnen overtuigen om Suarez tijdens zijn schorsing mee te laten trainen met zijn nieuwe club Barça.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen