Invaller Depay helpt matig PSV over dode punt heen

7 augustus 2014, 20:50   Bijgewerkt: 7 augustus 2014, 21:24

Het wordt voor PSV met de dag lastiger om Memphis Depay te behouden. PSV was donderdag aan het klooien in Oostenrijk, totdat de WK-verrassing binnen de lijnen kwam. De Eindhovenaren stonden op 1-1 en konden het klassenverschil met de Oostenrijkse tweedeklasser nauwelijks tot expressie brengen. Depay kwam als in invaller binnen de lijnen en aan de hand van zijn impulsen pakte PSV het heft in handen. Het won met 2-3 in Oostenrijk, waardoor de vierde voorronde van de Europa League, de play-offs, bereikt werd.

Jürgen Locadia had PSV binnen een half uur op voorsprong geschoten tegen het nietige St. Pölten, waar Europees voetbal een zeer speciale aangelegenheid voor was. Zodoende werd de droom van de Oostenrijkers meteen al aan flarden geschoten, door de droge schuiver in de lange hoek van Locadia. St. Pölten moest drie keer scoren om door te gaan en stond derhalve voor een kansloze missie. Het PSV zo lastig mogelijk maken werd de opdracht. Dat lukte zeer behoorlijk.

Onder aanvoering van de aanvaller, die tijdens het WK in Brazilië furore maakte in het Oranje-shirt, had PSV het eigenlijk geen moment meer lastig. De vervanger van Luciano Narsingh liet zich meteen zien en maakte de 1-2. Locadia knikte de bal terug en de begeerde aanvaller prikte de bal via de goalie binnen. De Eindhovense club was nauwelijks uitgejuicht, toen Depay alweer aan de basis stond van de 1-3, die Luuk de Jong uiteindelijk simpel binnen kon werken. Depay was overigens niet de enige WK-ganger die binnen de lijnen kwam, aangezien Santiago Arias ook nog inviel. Georginio Wijnaldum, die ook weer voor het eerst bij de selectie zat, moet nog even geduld hebben.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen