Zwolle naar Praag, haalbare kaart Twente, PSV en Feyenoord

8 augustus 2014, 13:19   Bijgewerkt: 8 augustus 2014, 13:34

De Nederlandse clubs mogen niet klagen over de uitkomst van de Europa League-loting. Voor FC Twente, PSV en Feyenoord kwamen met respectievelijk FK Karabakh, FC Shakhtyor Soligorsk en Zarja Loegansk relatief onbekende tegenstanders uit de koker. PEC Zwolle, dat als enige Nederlandse ploeg geen beschermde status had bij de loting, speelt in de laatste voorronde tegen het Tsjechische Sparta Praag.

Drie van de vier Nederlandse clubs beginnen thuis, alleen FC Twente start met een uitwedstrijd. De Tukkers moeten naar Azerbeidzjan voor hun wedstrijd tegen Karabakh. Opvallend genoeg is het al de tweede keer dat FC Twente deze reis moet maken, ook in 2009 speelde het in de play-off van de EL tegen Karabakh. De ploeg uit Enschede won toen voor eigen publiek met 3-1 en maakte het karwei af door uit 0-0 te spelen.

PSV en Feyenoord moeten ook Oost-Europa in. De Eindhovaren treffen met FC Shakhtyor Soligorsk een opponent uit Wit-Rusland, de ploeg werd vorig seizoen tweede in de Wit-Russische competitie. In de vorige voorronde van de Europa League leverde Shakhtyor een knappe prestatie door Zulte-Waregem te verslaan. In België wonnen de Oost-Europeanen met maar liefst 2-5, de return eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Feyenoord moet naar Oekraïne voor een ontmoeting met Zarja Loegansk, dat er al twee voorrondes op heeft zitten in dit EL-seizoen. De ploeg schakelde achtereenvolgende Laçi (Mac) en het Noorse Molde uit.

Van de vier Nederlandse clubs in de Europa League-voorronde treft PEC Zwollede, op papier, zwaarste tegenstander. Dat is niet zo gek, aangezien de bekerwinnaar geen beschermde status had. Toch mag ook Zwolle niet mopperen, want ook onder meer Villarreal en Borussia Mönchengladbach behoorden tot de mogelijke tegenstanders. Met Sparta Praag treft het de kampioen van Tsjechië, de ploeg werd deze week door het Zweedse Malmö FF uit de Champions League gewipt. De Tsjechen verloren in Malmö met 2-0.

De heenwedstrijden van de Nederlandse clubs zijn 21 augustus, de returns een week later.

Overzicht wedstrijden Nederlandse clubs in Europa League-voorronde

FK Karabakh- FC Twente

PSV- FC Shakhtyor Soligorsk

PEC Zwolle- Sparta Praag

Feyenoord- Zarja Loegansk

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen