Excelsior wil stunten bij NAC: "Ons niet gek laten maken"

8 augustus 2014, 16:29

Excelsior is één van de drie clubs die deze zomer promotie maakte naar de Eredivisie. De Kralingers hopen hun terugkeer op het hoogste niveau dit weekend te kunnen vieren met een goed resultaat in de eerste competitiewedstrijd, uit tegen NAC Breda. Coach Marinus Dijkhuizen blikt vooruit.

"De groep brandt van ambitie en is klaar om te beginnen", zegt Dijkhuizen op de site van de Rotterdamse club. "NAC Breda-uit is een leuke wedstrijd om mee te beginnen, een prima entourage met fanatiek meelevend publiek. We moeten afwachten hoe de groep daarmee omgaat, dat kun je van tevoren niet weten. De beleving, spanning en entourage zijn allemaal anders vergeleken met wedstrijden in de voorbereiding", weet hij.

Dijkhuizen wil dat Excelsior, op een bedachtzame manier, uitgaat van eigen kracht. "We gaan niet volle bak op de aanval, maar waar mogelijk willen we uiteraard wel druk naar voren gaan zetten. Ik verwacht dat zij gaan proberen om ons in de beginfase te overrompelen. Het is daarom belangrijk dat wij vanaf het begin vanuit een goede organisatie gaan spelen en ons niet gek laten maken. Het zou natuurlijk mooi zijn als we van de eerste twee wedstrijden er minimaal een zouden kunnen winnen, dat is voor de groep ook lekker. Je kunt heel veel met ze praten, maar een overwinning werkt altijd het allerbeste voor het vertrouwen binnen een groep."

Excelsior mist in het Rat Verlegh Stadion alleen Bas Kuipers (schorsing) en Richard Stolte (blessure).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen