Zenit haalt weer uit, CSKA Moskou vloert Donald

9 augustus 2014, 17:05

De Russische competitie is pas twee weken onderweg, maar Zenit St. Petersburg heeft de juiste vorm al te pakken. De ploeg van coach André Villas-Boas won zaterdag ook het tweede duel met ruime cijfers. De thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde Torpedo Moskva leverde een 8-1 overwinning op. Vorige week werd het seizoen afgetrapt met een 0-4 zege bij Arsenal Tula, een andere promovendus.

Salomon Rondón, Hulk en Alexander Kerzhakov maakten ieder twee doelpunten voor Zenit St. Petersburg. Ook Igor Smolnikov en Oleg Shatov deden een duit in het zakje. Dmitri Ajdov redde in de slotfase uit een strafschop de eer voor de bezoekers uit Moskou.

Ook CSKA Moskou is na twee duels nog foutloos. De titelverdediger, vorige week eveneens een maatje te groot voor Torpedo Moskva, zegevierde met 0-1 bij promovendus Mordovia Saransk. Seydou Doumbia maakte elf minuten voor tijd vanaf elf meter de beslissende treffer. Bij Mordovia Saransk had Mitchell Donald, in de eerste speelronde trefzeker tegen Ural, een basisplaats. Ploeggenoot Lorenzo Ebecilio was absent. De oud-Ajacied brak tegen Ural zijn been.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen