Kostic vertrekt voor zes miljoen euro naar Stuttgart

9 augustus 2014, 20:58

FC Groningen is Filip Kostic definitief kwijtgeraakt aan VfB Stuttgart. De Servische flankenflitser verkast voor een transfersom van zes miljoen euro naar de Bundesliga. De Groningers hebben een bonusregeling die kan oplopen tot maximaal één miljoen euro en een doorverkooppercentage van vijftien procent bedongen, zo melden ze via de officiële clubwebsite.

Lange tijd hield algemeen directeur Hans Nijland de poot stijf, om een vertrek van de smaakmaker van het afgelopen seizoen te voorkomen. Kostic bleek uiteindelijk onhoudbaar, stelt Nijland: "Op een bepaald moment gaat ook de wens van de speler een rol spelen. Filip gaf bij ons heel nadrukkelijk aan deze kans bij een mooie club in één van de sterkste voetbalcompetities ter wereld graag te willen grijpen. Als vraag en aanbod dan dicht bij elkaar komen te liggen, is een goede deal de beste oplossing voor alle partijen", legt de directeur uit.

Kostic streek in de zomer van 2012 neer in Groningen, dat hem voor 1,25 miljoen euro wegplukte bij FK Radnicki 1923. Na een teleurstellend eerste seizoen in Euroborg, met zeven optredens in de hoofdmacht, was Kostic vorig seizoen van onschatbare waarde voor Groningen. Mede dankzij zijn prestaties werden de play-offs om Europee voetbal gewonnen. De Serviër werd tenslotten door de fans verkozen tot Speler van het Jaar.

Groningen geeft aan dat het naarstig op zoek gaat naar een vervanger voor Kostic. Ook de ruimte die door het vertrek van Stefano Magnasco is ontstaan moet worden opgevuld.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen