Man City-huurling steelt show voor Cambuur tegen Twente

9 augustus 2014, 21:42

Albert Rusnák is de naam. Menig voetbalsupporter zal die naam nog niet gekend hebben, maar de 20-jarige Slowaak presenteerde zich zaterdag als aanwinst voor de Eredivisie. De van Manchester City gehuurde middenvelder hielp SC Cambuur bijna aan een knappe zege op FC Twente, maar een van richting veranderd schot van Youness Mokhtar voorkwam dat. Het werd in Leeuwarden 1-1.

Wie zou het hem verteld hebben? Iemand van Man City, of toch een familielid? Het moet niet de boodschap zijn geweest waar Albert Rusnák op zat te wachten. De Slowaak staat sinds 2010 onder contract bij Manchester City en hoopte ongetwijfeld dit seizoen zijn kans te krijgen. Op hetzelfde trainingsveld staan als mannen als Yaya Touré en Sergio Agüero, Rusnák (20) had er zin in. Maar in plaats daarvan traint hij nu met Michiel Hemmen en Leonard Nienhuis. Niet in Manchester, maar bij de bescheiden eredivisieclub SC Cambuur.

De vrije trap van Rusnák leverde Cambuur bijna drie punten op, goals bleken duur. Twente presenteerde zich niet als een ploeg die mee kan doen in de strijd om de bovenste plaatsen, ook niet nadat Kamohelo Mokotjo na rust in de ploeg gekomen was. Toch kwam Twente nog wel 1-1, dankzij een van richting veranderd schot van Youness Mokhtar in de 88ste minuut.

Toch zal het gelijkspel een teleurstelling zijn voor Twente, de nummer drie van vorig seizoen. De ploeg van coach Alfred Schreuder miste in Leeuwarden vooral creativiteit en scorend vermogen, wat niet zo gek is na het vertrek van smaakmakers Dusan Tadic en Quincy Promes. De meest creatieve man van het veld speelde niet in een rood, maar in een geel shirt. Het was zaterdag in Friesland vooral de avond van Albert Rusnák.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen