AZ neemt in tweede helft ruim afstand van Heracles

Ger
9 augustus 2014, 22:48   Bijgewerkt: 9 augustus 2014, 23:06

AZ mag zich voorlopig de koploper van het nieuwe seizoen in de Eredivisie noemen. De Alkmaarse formatie boekte een ruime overwinning bij Heracles Almelo: 0-3. Alle doelpunten in het Polman Stadion vielen in de tweede helft. Steven Berghuis en aanwinsten Guus Hupperts en Muamer Tankovic waren trefzeker.

Voor Marco van Basten werd het zodoende een heerlijk debuut als trainer van AZ. De van Heerenveen overgekomen oefenmeester liet vooraf al weten dat de voorbereiding hem goed was bevallen en ook in Almelo vielen de puzzelstukjes uiteindelijk op hun plaats. Met het vertrek van Roy Beerens (Hertha BSC), Jóhann Berg Gudmundsson (Charlton Athletic) en Nick Viergever (Ajax) leverde AZ deze zomer nogal wat kwaliteit in. Tegen Heracles stonden, tot vreugde van Van Basten, juist enkele nieuwelingen op.

AZ, dat vorig seizoen in de finale van de play-offs voor het eerst in vijf jaar naast Europees voetbal greep, moest het in de eerste helft vooral van schoten van afstand hebben. Dennis Telgenkamp, doelman van Heracles, werd in de twintigste minuut voor het eerst tot actie gedwongen om een inzet van Steven Berghuis onschadelijk te maken. De Noord-Hollanders ontsnapten aan een penalty toen Esteban wild uit zijn doel kwam en Linssen trof met zijn uitgestoken rechterbeen. Scheidsrechter Dennis Higler besloot tot ontzetting van Heracles echter te fluiten voor een vrije trap voor AZ.

Daarna viel de wedstrijd alsnog volledig de kant op van AZ. Berghuis tekende in de 56ste minuut voor de 0-1 met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Vervolgens waren het twee nieuwelingen die AZ in veilige haven loodsten. Vooral de 0-2 van Guus Hupperts was een plaatje. De bij Roda JC weggeplukte vleugelspeler mikte de bal prachtig in de kruising. Na een schot van Berghuis zorgde Muamer Tankovic een kwartier voor tijd uit de rebound voor de eindstand.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen