Schreuder prijst Mokotjo en spreekt van verdiend punt

9 augustus 2014, 23:20

FC Twente wist zaterdagavond ternauwernood een punt uit het vuur te slepen, in haar seizoensouverture tegen SC Cambuur. In Leeuwarden zorgde een van richting veranderd schot van Youness Mokhtar voor de late gelijkmaker. Trainer Alfred Schreuder sprak van een verdiend punt, maar heeft respect voor de tegenstander. Hij was zeer te spreken over nieuweling Kamohelo Mokotjo, die inviel en meteen van waarde was.

"In de eerste plaats wil ik Cambuur feliciteren met een verdiend punt", zegt Scheuder op de officiële website van de Tukkers. "Uiteindelijk ben je opgelucht als je zo laat nog scoort, maar ik denk wel dat het verdiend was. Ik wil een groot compliment maken aan Cambuur over de manier hoe zij op het veld stonden. Het is een team dat vijf spelers heeft verloren deze zomer en zich dan zo goed presenteert."

Schreuder was niet kapot van het spel van zijn ploeg in de eerste helft. Met het inbrengen van aanwinst Mokotjo ging het beter, zag de coach: "In de tweede helft deden we het een stuk beter, dat kwam ook door het inbrengen van Mokotjo. Daardoor bleven we langer aan de bal en konden we beter tussen de linies spelen. We kregen vervolgens een overwicht en de tegenstander raakte vermoeid. Het is dan geen verrassing dat we in de slotfase scoren. Ik ben tevreden met de tweede helft, maar de eerste helft was niet goed genoeg", concludeert Schreuder.

Er is nog genoeg werk aan de winkel, beseft de keuzeheer van Twente: "We zijn nog niet de ploeg van vorig seizoen. Dat is logisch, maar in de tweede helft heb ik wel dingen gezien die we graag willen. We missen bepaalde vastigheden, maar daar gaan we mee aan de slag. We hebben voldoende creativiteit in huis. De spelers zijn alleen nog ontzettend jong. De gemiddelde leeftijd van onze basisploeg was vandaag 21,5 jaar en na rust kwamen er nog jongens van 19 en 17 in, dat is geweldig om te zien."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen