Arsenal klopt Manchester City en verovert Community Shield

10 augustus 2014, 18:12   Bijgewerkt: 10 augustus 2014, 21:27

Arsenal heeft zondag de eerste prijs van het nieuwe seizoen gepakt. The Gunners versloegen op Wembley landskampioen Manchester City. Het werd 3-0 voor de Londenaren, die zodoende beslag legden op de Community Shield.

Op de overwinning was helemaal niets af te dingen. Arsenal had het initiatief en kwam na een kwart wedstrijd op voorsprong. Santi Cazorla krulde de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied in de onderhoek, na een pass van Jack Wilshere. Nog voor rust werd het 2-0, door toedoen van Aaron Ramsey, die gevonden werd door Yaya Sanogo. Na rust maakte invaller Olivier Giroud er met een prachtig schot van een meter of twintig ook nog 3-0 van.

Bij beide ploegen ontbraken nog de nodige WK-gangers. Trainer Arsène Wenger liet aanwinsten Alexis Sanchez, Mathieu Debuchy en Calum Chambers aan de wedstrijd beginnen. Bij The Citizens kreeg nieuwkomer Bruno Zuculini speeltijd van trainer Manuel Pellegrini.

Arsenal, dat zich plaatste voor de strijd om de Community Shield door de FA Cup te winnen, schreef de traditionele seizoensopener voor de dertiende keer op zijn naam. Het was pas de tweede prijs voor de Londense ploeg in de voorbije negen seizoenen.