PSV begint seizoen voortvarend met overwinning in Tilburg

10 augustus 2014, 18:40

PSV heeft de eerste drie punten van het seizoen meteen binnengehaald. In Tilburg versloeg de ploeg van trainer Philip Cocu Willem II met 1-3.

Als de ploeg uit Eindhoven één ding wil is het wel vorig jaar vergeten en een goede start maken dit seizoen. De hoge verwachtingen werden niet waargemaakt en dat moet dit seizoen anders. Die gedachte was meteen te zien op het veld van het Koning Willem II-stadion. PSV begon gretig, fel en aanvallend aan de wedstrijd, en stond na tien minuten al op een 0-2 voorsprong.

De twee goals waren echter cadeautjes van de thuisploeg. Kostas Lamprou ging als eerste vreselijk in de fout door eerst oplettend uit te komen, maar daarna de bal totaal verkeerd te raken. Jurgen Locadia profiteerde uitstekend en tikte de bal knap in een leeg doel. Een paar minuten later ging het weer mis aan de kant van de thuisploeg. Op het middenveld werd de bal zomaar ingeleverd en smaakmaker Memphis Depay strafte de fout genadeloos af. Hij bleef kijken, maakte ruimte voor z'n rechter en mikte de bal laag in de hoek.

In de tweede helft ging het allemaal niet meer zo makkelijk. Willem II speelde met meer vertrouwen, zeker na de aansluitingstreffer die vlak voor rust viel. Na een knappe actie vanaf rechts van Terell Ondaan, die de bal laag voorgaf, kon Bruno Andrade uit de draai raak tikken: 1-2. Zij waren ook meteen de gevaarlijkste mannen aan de kant van de thuisploeg. De behendige acties kwamen van Braziliaan Andrade en de scherpe voorzetten van Ondaan, die twintig minuten voor tijd helaas het veld moest verlaten vanwege een blessure.

Maar op het moment dat het geloof in Tilburg begon te groeien, werd de wedstrijd beslist in het voordeel van de Eindhovenaren. Georginio Wijnaldum ontving een perfecte steekpass, week uit naar rechts en werd in het gras gelegd door Lamprou. De keeper van Willem II moest het veld verlaten én veroorzaakte een penalty. Depay bleef kalm, hij faalde niet vanaf elf meter. De beste man van het veld bepaalde daarmee meteen de eindstand: 1-3 voor PSV in Tilburg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen