Mitrovic bezorgt Anderlecht povere winst op Charleroi

10 augustus 2014, 20:06

Anderlecht is in België na drie wedstrijden nog altijd foutloos. Mitrovic bezorgde Paars-Wit zondag in eigen huis de zege op Charleroi.

In de slotseconden van een zeer pover eerste bedrijf viel het enige doelpunt van de wedstrijd. Rechtsachter N'Sakala vond met zijn linkervoet het hoofd van Mitrovic, die de bal in de hoek kopte: een zeer gevleide 1-0 na 45 minuten. In de tweede helft zette Charleroi wel aan, maar kwam het eigenlijk niet tot uitgespeelde kansen. Anderlecht speelde sober en trok de zege over de streep. Bram Nuytinck speelde bij de Brusselaars de hele wedstrijd.

Anderlecht is na drie wedstrijden (voorlopig) koploper in de Jupiler Pro League. Club Brugge kan zich later op de dag, bij een zege op Zulte-Waregem, naast de ploeg van trainer Besnik Hasi nestelen.