Belangrijke Schöne staat open voor langer verblijf bij Ajax

11 augustus 2014, 08:05

Als het aan Lasse Schöne ligt, dan speelt hij nog jaren in het shirt van Ajax. De middenvelder, afgelopen zondag tweemaal trefzeker tegen Vitesse (4-1 winst), ziet een contractverlenging in Amsterdam zeker zitten. "Ik heb het uitstekend naar mijn zin hier, er speelt helemaal niets en ik zit niet op een transfer te wachten."

De Deens international werd in 2012 op transfervrije basis overgenomen van NEC. In de ArenA groeide Schöne vervolgens uit tot een vaste waarde in het elftal van coach Frank de Boer. Dat wil hij graag blijven, geeft hij aan in De Telegraaf: "Ik ben honderd procent op Ajax gefocust en sta open voor een langer verblijf. Het is niet aan mij om het initiatief te nemen om over contractverlenging te praten. Ik wacht af."

Schöne kende dus een droomstart tegen Vitesse. "Met twee goals en een assist is het wel lekker aan de competitie te beginnen", aldus de Deen, die stelt dat de zege goed smaakt: "Het was een heerlijke overwinning. Als je ziet hoeveel moeite we de laatste jaren met Vitesse hebben gehad, dan voelt dit wel goed, ja. Misschien was de zege wat geflatteerd, maar de tweede helft speelden we bij vlagen uitstekend."

De kater van de verloren Johan Cruijff Schaal-wedstrijd werd enigszins weggespoeld: "In de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PEC Zwolle creëerden we weinig kansen, maar nu speelden we wat opportunistischer en scoorden we veel. Voor rust was het niet altijd even goed, maar het was wel een ander Ajax dan tegen Zwolle. Ik denk dat het met kansen over en weer voor de neutrale toeschouwer een hartstikke leuke wedstrijd was."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen