Stuttgart laakt Groningse handelswijze: "Ongebruikelijk"

11 augustus 2014, 11:35

FC Groningen verkocht Filip Kostic afgelopen week aan VfB Stuttgart. De Duitsers brachten een officieel statement naar buiten, waarin de komst van de Servische aanvaller werd aangekondigd. Ze maakten kenbaar dat beide partijen geen melding zouden doen van de transfersom, maar zagen dat Groningen vervolgens openbaarde dat het zes miljoen euro ontving voor Kostic. Stuttgart vindt dit allesbehalve chique.

"Dit is ronduit ongebruikelijk", zegt Fredi Bobic, sportief directeur van Die Schwaben, in Bild. "Het had van respect getuigd als er niets over de transferdetails gezegd zou worden. Maar het past wel in het plaatje van de gehele onderhandelingen. Deze verliepen uiterst moeizaam", aldus Bobic, die met een beschuldigende vinger naar Groningen-directeur Hans Nijland wijst: "Het is duidelijk dat iemand zich hier moest profileren..."

Groningen ontving niet alleen zes miljoen euro voor Kostic, maar bedong in de overeenkomst ook een bonusregeling die kan oplopen tot maximaal één miljoen euro. Bovendien wist het een doorverkooppercentage van vijftien procent in de deal op te nemen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen