FC Twente kan niet flink investeren: "Was het maar zo"

11 augustus 2014, 12:52

FC Twente beleeft een zeer bewogen transferperiode. De Tukkers zagen smaakmakers Dusan Tadic (Southampton) en Quincy Promes (Spartak Moskou) vertrekken, maar haalden Kasper Kusk en Kamohelo Mokotjo daarentegen naar de Grolsch Veste. Joop Munsterman, de preses van Twente, blikt op de officiële website van Twente terug op de transfers.

"De transferperiode is altijd de drukste tijd van het jaar, maar gelukkig hebben we de laatste seizoenen wel enige ervaring opgedaan, dus we blijven er altijd kalm onder", stelt Munsterman, die Tadic en Promes naar eigen zeggen niet kon behouden: "Van Dusan wisten we al in een vroeg stadium dat hij ons wilde verlaten. De transfer van Quincy kwam onverwacht. Maar op het moment dat een club, in dit geval Spartak Moskou, met een heel goed bod komt en Quincy blijkt open te staan voor een vertrek moet je aan de toekomst van de club denken. Als het een transfer betreft die zowel goed is voor de speler als de club kun je en moet je deze niet tegen willen houden."

Wat betreft de inkomsten geeft Munsterman aan dat er met de transfers van Tadic en Promes minimaal 24,5 miljoen euro (bruto) gemoeid is. Er deelt echter een aantal externe partijen mee in de transferopbrengsten en bovendien gaat het bij beide transfers om betalingen in drie termijnen. De berichtgeving dat Twente 25 miljoen euro zou kunnen investeren, klopt dus niet. "Was het maar zo! Dat zou mooi zijn, maar de realiteit in het huidige voetbal, en daar heeft iedere club mee te maken, is helaas dat er gemiddeld een derde deel van de transfersom per jaar binnenkomt en dat daar dan ook nog eerst de verplichtingen van afgaan", legt Musterman uit.

Toch kijkt Twente nog goed rond op de transfermarkt, geeft de voorzitter aan: "Voor een deel is dat gedaan met de komst van Torgeir Børven, Kasper Kusk en Kamohelo Mokotjo. Natuurlijk zijn we altijd in nauw overleg met Alfred Schreuder aan het kijken of binnen onze mogelijkheden verdere versterking wenselijk is voor de eerste selectie. Daarbij laten we ons zeker niet opjagen, maar voor Quincy Promes proberen we uiteraard een vervanger te halen. Bovendien heeft de versteviging van onze financiële positie ook grote aandacht", doelt Munsterman op de indeling van Twente in categorie 1 van de KNVB.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen