All-time WK-topscorer Klose beëindigt interlandloopbaan

11 augustus 2014, 13:52

Miroslav Klose zal niet meer in het shirt van het nationale elftal van Duitsland te bewonderen zijn. De 36-jarige spits, die zich deze zomer tot WK-topscorer aller tijden kroonde, heeft een punt gezet achter zijn interlandcarrière. Hij heeft dit besluit genomen, omdat hij zich dan volledig kan focussen op zijn club SS Lazio.

Er staan maar liefst 137 interlands achter de naam van Klose, die een bijzonder goede staat van dienst heeft bij Die Mannschaft. De geslepen en doelgerichte spits maakte 71 doelpunten voor de nationale trots van Duitsland, die deze zomer in Brazilië het wereldkampioenschap in de wacht wist slepen. Klose scoorde tweemaal op het mondiale toernooi, waardoor zijn doelpuntentotaal voor het Duitse elftal op zestien kwam te staan. De spits verbrak het record van Ronaldo, die er vijftien wist te maken op het wereldkampioenschap.

Klose is niet de eerste vaste waarde die na het zo succesvol verlopen WK afscheid neemt als Duits international. Phillip Lahm, de captain van de Duitse ploeg, ging hem voor.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen