Groningen zag alinea over het hoofd: Nijland maakt excuses

11 augustus 2014, 14:34

Eerder op de dag sprak Fredi Bobic, sportief directeur van VfB Stuttgart, uit dat hij niet gediend was van de handelswijze van FC Groningen. Hij doelde op het feit dat de Groningers de transfersom voor de naar Duitsland vertrokken Filip Kostic openbaarden, terwijl dit niet de afspraak was. Hans Nijland, algemeen directeur van Groningen, reageerde eerder verbaasd op de aantijgingen van Stuttgart, maar maakt nu zijn 'welgemeende excuses' aan Stuttgart.

Groningen zag namelijk een alinea in de overeenkomst over het hoofd, waarin gesteld werd dat er discreet zou worden omgegaan met de transferdetails, inzake de overstap van Kostic. Nijland beseft dat de er een fout is gemaakt en belde daarom Jochem Schneider, de financieel directeur van Stuttgart, om zijn excuses aan te bieden.

De Trots van het Noorden ontving zes miljoen euro voor Kostic en bedong in de overeenkomst ook een bonusregeling die kan oplopen tot maximaal één miljoen euro. Bovendien wist het een doorverkooppercentage van vijftien procent in de deal op te nemen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen