Van Zweden doet aangifte na doodsbedreigingen Utrecht-fans

11 augustus 2014, 15:21

John van Zweden, mede-eigenaar van Swansea City, is naar de politie gestapt om aangifte te doen van doodsbedreigingen. Zogenaamde FC Utrecht-supporters bedreigden hem, vanwege de perikelen rond FC Utrecht, Swansea City en de transfer van Michel Vorm. Van Zweden heeft zijn maatregel tegenover FOX Sports bevestigd.

Van Zweden werd per telefoon bedreigd door Utrecht-fans, zo geeft hij aan: "Zij zeggen de vreselijkste dingen. Dat ze langs mijn behangzaak komen en de boel in brand zullen steken bijvoorbeeld. En het gaat nog verder, mijn gezin wordt er zelfs bij betrokken. Ik stap daarom naar de politie om aangifte te doen", aldus Van Zweden, die naar eigen zeggen niet betrokken is bij de situatie rond de transfer van Vorm: "Ik heb hier helemaal niets mee te maken en weet er helemaal niets van."

"Ik ben net terug van vakantie en vlieg komend weekend voor het eerst weer naar Swansea. Ik heb natuurlijk wel gebeld met mensen daar. Zij zeggen dat er niets illegaals is gebeurd. Daar moet ook ik het mee doen. Ik vind het zeer vervelend, want ik heb juist een uitstekende band met Wilco van Schaik (algemeen directeur FC Utrecht, red.) en Frans van Seumeren (eigenaar FC Utrecht, red.). Ik kom juist heel graag bij FC Utrecht", aldus Van Zweden.

Utrecht heeft bij de FIFA aangeklopt, omdat het na de transfer van doelman naar Tottenham Hotspur geen geld kreeg van Swansea, terwijl het hier wel recht op zegt te hebben. De Domstedelingen claimen een doorverkooppercentage van dertig procent te hebben bedongen in de deal rond Vorm. Utrecht is geschrokken van de bedreigingen aan het adres van Van Zweden: "Wij nemen daar natuurlijk afstand van. Ik heb morgen een gesprek met onze supporterscoördinator en wacht het onderzoek van de politie af", aldus directeur Van Schaik.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen