Ajax wederom grootverdiener wat betreft tv-inkomsten

12 augustus 2014, 08:10

De supporters van Ajax hebben de afgelopen jaren weinig te klagen over de prestaties van hun club uit eigen land. De Amsterdammers kroonden zich vier jaar op rij tot kampioen van Nederland en dat is terug te zien in de verdelingen van de televisie-inkomsten. Ajax krijgt, van alle eredivisieclubs, wederom het hoogste bedrag.

De tv-inkomsten worden verdeeld op basis van een ranking waarin de resultaten van de afgelopen tien eredivisieseizoenen zijn opgenomen. Voor Ajax geldt dat het in het seizoen 2014/2015 een bedrag van 8,3 miljoen euro opstrijkt. Dat is gebleken uit cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

PSV hoort de kassa wat minder luid rinkelen. De Eindhovenaren vangen 800.000 euro minder dan Ajax. De marge tussen PSV en FC Twente is hetzelfde, wat inhoudt dat de Tukkers 6,7 miljoen euro krijgen. FC Dordrecht krijgt de minst grote hap uit de taart van de tv-inkomsten, met een bedrag van anderhalf miljoen euro. Met een begroting van 4 miljoen euro is dit geld uiteraard meer dan welkom.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen