Elia wil zich 'in de picture spelen': "Terugkomen bij Oranje"

12 augustus 2014, 09:50

Eljero Elia lijkt volledig uit beeld te zijn bij het Nederlands elftal, waarvoor hij in november 2012 voor het laatst uitkwam. De vleugelaanvaller van Werder Bremen wil vlammen in het nieuwe Bundesliga-seizoen, zodat hij weer in aanmerking komt voor een plaats in de selectie van Oranje. De oud-speler van ADO Den Haag, FC Twente, Hamburger SV en Juventus heeft de nationale ploeg nog lang niet uit zijn hoofd gezet.

De 28-voudig international omschrijft zijn doelen voor het komende seizoen in een notendop: "Ik wil gevaarlijk zijn, veel doelpunten maken en heel belangrijk zijn voor het team. Daarnaast wil ik mijzelf in de picture spelen en terugkomen bij het Nederlands elftal. Dat is mijn persoonlijke doel dit seizoen. Als ik in vorm ben en een belangrijke factor voor Werder Bremen zal zijn, hoop ik voor Oranje uit te mogen komen", aldus Elia tegen Helden Online.

Aan zijn fitheid zal het niet liggen, geeft Elia aan: "In de laatste maanden van het vorige seizoen voelde ik dat het lekker ging en die lijn wil ik nu doortrekken. Conditioneel ben ik sterk, ik loop gemiddeld zo'n dertien kilometer per wedstrijd", aldus de vleugelaanvaller, die naar eigen zeggen als voetballer, maar ook als mens gegroeid is: "Ik merk wel dat ik stappen maak als voetballer, zowel binnen als buiten het veld. Ik praat veel met de jonge jongens, vertel ze wat ik heb gezien en wat ik heb meegemaakt zodat zij hun focus houden, en niet afdwalen."

"Ik vind het mooi om spelers te helpen. Ik ben een volwassener voetballer geworden, maar ook een volwassener persoon. Ik merk dat ik vooral op dat gebied stappen maak", besluit Elia.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen