Bruggink: "Als ik Memphis Depay was zou ik nu weggaan"

12 augustus 2014, 10:02

Memphis Depay is het niveau van PSV en de Eredivisie volgens veel mensen ontgroeid. De atletische vleugelaanvaller maakte furore op het WK in Brazilië en trok deze lijn probleemloos door bij de Eindhovenaren. In de wedstrijden tegen St. Pölten (2-3 winst) en Willem II (1-3 winst) keerde Depay met glans terug, waardoor hij nóg lastiger te behouden wordt voor PSV. Oud-aanvaller Arnold Bruggink zou het wel weten: "Als ik Depay was zou ik nu weggaan."

Met speels gemak leek Depay de wedstrijd tegen Willem II te beslissen, met twee doelpunten. Bruggink, momenteel analist voor FOX Sports, trok zijn conclusie: "Mijn eerste gedachte bij de beelden was: als je fluitend zo'n wedstrijd in de Eredivisie speelt, dan moet je getest gaan worden op een hoger niveau", liet Bruggink optekenen in het AD. "Voor Depay zou het mooiste zijn als hij naar Manchester United kon. Door de aanwezigheid van Louis van Gaal. Een trainer die hem al kent", aldus de oud-voetballer.

Ruud Gullit is het niet eens met Bruggink en is sceptisch: "Als je niet aan spelen toekomt bij Chelsea of City, kun je zomaar twee jaar achterop raken. Leeftijdsgenoten van hem, zoals Rekik of Nathan Aké, die bewijzen hoe het óók kan gaan als je niet speelt bij clubs als Chelsea en Manchester City. Dan kun je zomaar twee jaar achterop raken", stelt de oud-captain van Oranje. "Die jongen is overduidelijk met veel zelfvertrouwen teruggekomen van het WK. Maar voor PSV hoop ik van harte dat ie blijft."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen