Wilmots denkt al aan EK 2016: "Willen de halve finale spelen"

12 augustus 2014, 15:32

België maakte deze zomer na lange afwezigheid haar rentree op een eindtoernooi. De Rode Duivels strandden in de kwartfinales tegen Argentinië (1-0 verlies). Bondscoach Marc Wilmots heeft voor het eerst sinds het toernooi in Brazilië weer met de pers gesproken en kijkt al uit naar het EK 2016 in Frankrijk, waar hij hoge ogen wil gooien met onze zuiderburen.

"Ik zou alles precies hetzelfde doen", blikt Wilmots volgens het Mediahuis terug op het WK in Brazilië. De coach vindt dat men niet te veel van België moest verwachten: "We hadden de jongste groep van het toernooi. Je mag niet vergeten vanwaar we komen. We weten dat we er dichtbij waren en dat het moeilijk wordt om ooit weer zo dicht te komen, maar ik wil niet spreken over een gemiste kans. Dat is onzin. Sommigen moeten met hun voetjes weer op de grond worden gezet", vindt de keuzeheer van de Rode Duivels.

Het vizier is nu op het EK 2016 in Frankrijk gericht: "Daar willen we de halve finale spelen", stelt Wilmots ambitieus. "Let op, ik zeg willen, niet zullen. Eerst moeten we door de kwalificaties geraken. In doel blijft Courtois zeker tot december de nummer één. Ik weet dat hij bij Chelsea misschien op de bank belandt. Dan zal ik de situatie opnieuw evalueren", aldus de bondscoach, die een tussentijds vertrek bij België gek genoeg niet uitsluit: "Ik heb voorlopig geen plannen om te vertrekken. Ik doe dit nog heel graag. Maar ik wil niets beloven. Beide partijen hebben ontsnappingsmogelijkheden. Alles hangt af van het moment en de club, maar in principe kan ik elk moment weg."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen