Ronaldo leidt Real Madrid naar Europese Supercup

12 augustus 2014, 22:37   Bijgewerkt: 13 augustus 2014, 00:13

Champions League-houder Real Madrid is het voetbalseizoen 2014/2015 op uitstekende wijze begonnen. De formatie van trainer Carlo Ancelotti schreef dinsdag in Cardiff de Europese Supercup op haar naam. Sevilla FC, afgelopen jaargang winnaar van de Europa League, werd in een volledig Spaans duel met 2-0 verslagen. Cristiano Ronaldo tekende voor beide doelpunten.

Hoewel een aantal spelers nog maar net terug is van vakantie na het WK in Brazilië, stonden zo'n beetje alle sterren aan de aftrap bij Real Madrid voor de seizoensopener tegen Sevilla FC. De Koninklijke had al een elftal om van te watertanden en dat is sinds deze zomer nog meer het geval. Er werd afgelopen maand weer gretig geïnvesteerd in het Estadio Santiago Bernabéu, maar dan heb je ook wat. Real Madrid haalde James Rodríguez en Toni Kroos, twee uitblinkers op het afgelopen WK, naar de Spaanse hoofdstad.

Real Madrid, waar Iker Casillas de voorkeur kreeg boven aanwinst en WK-revelatie Keylor Navas, had meteen het betere van het spel. Ronaldo, verlost van de pijntjes die hem aan het einde van het afgelopen seizoen dwars zaten, nam zijn elftal op sleeptouw en onderstreepte de woorden van zijn coach Carlo Ancelotti ("Ik denk dat hij goed zal beginnen aan het nieuwe seizoen") een dag eerder op de persconferentie op overtuigende wijze.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen