Lewandowski opent met Bayern tegen oud-werkgever

Ger
13 augustus 2014, 16:26

Bayern München en Borussia Dortmund verzorgen woensdagavond de start van het nieuwe seizoen in Duitsland. Vanaf 18.00 uur treffen de twee topclubs elkaar in het kader van de strijd om de Duitse Supercup. De ogen zullen vooral gericht zijn op Bayern-spits Robert Lewandowski, die voor het eerst tegenover zijn vorige werkgever staat.

Naast Lewandowski had Bayern ook graag Marco Reus deze zomer willen overnemen van Dortmund. Enkele uitspraken van Karl-Heinz Rummenigge, voorzitter van de regerend kampioen van de Bundesliga, over de Duitse international vielen slecht bij BVB. Volgens Dortmund-directeur Joachim Watzke lekt Rummenigge met grote regelmaat vertrouwelijke informatie naar de media. "Met een zekere ergernis ziet Borussia Dortmund dat Rummenigge om de paar dagen in de media interne zaken van onze club naar buiten brengt. Het risico bestaat dat de toch al gespannen relatie tussen beide clubs hierdoor verder zal verslechteren", aldus Watzke.

Door een blessure zal Schweinsteiger in de Duitse Supercup ontbreken, evenals Franck Ribéry en Rafinha.

Guardiola zal tegen Dortmund vooral een beroep doen op spelers die het grootste gedeelte van de voorbereiding hebben afgewerkt. Arjen Robben kan in en tegen Dortmund mogelijk wel meedoen, al is de aanvaller na het WK - waarin hij bij Oranje uitgeroeide tot absolute smaakmaker - pas net weer in training.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen