Ook Kompany tekent nieuwe vijfjarige verbintenis bij City

13 augustus 2014, 18:07

In navolging van Aleksandar Kolarov, Samir Nasri en David Silva heeft Manchester City wederom een belangrijke schakel in de equipe van manager Manuel Pellegrini langer aan zich weten te binden. Vincent Kompany, de captain van The Citizens, heeft een nieuwe verbintenis voor maar liefst vijf seizoen getekend bij de kampioen van Engeland. Dat meldt City via haar officiële website.

Derhalve ligt de 28-jarige Kompany tot de zomer van 2019 vast in het Etihad Stadium. Dat houdt in dat de Belg tegen die tijd elf jaar speler van City is. "Toen ik in 2008 arriveerde had ik nooit durven dromen dat we zoveel bereikt zouden hebben als in de afgelopen zes jaren. Toch is het voor mij slechts een start van een mooie reis. Het team is sterker dan ooit", zegt de aanvoerder van de Engelse kampioen.

Kompany speelde voor zijn periode in Engeland voor Hamburger SV. In Manchester wist hij snel uit te groeien tot een vaste waarde. Hij speelde een prominente rol in de groei van de club, die de nodige prijzen zou opleveren. "We hebben twee Premier League-titels, een FA Cup en een Capital One Cup omhoog mogen liften. Dat waren de mooiste dagen uit mijn leven, maar er zullen nog meer van deze momenten komen."

De Belg begon als defensieve middenvelder in Manchester, maar werd al snel in het hart van de defensie geposteerd. Hij speelde 177 competitiewedstrijden voor City.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen