Van Buyten wijst Anderlecht af en kiest voor pensioen

Ger
14 augustus 2014, 13:44

Anderlecht hoeft niet langer te hopen op de komst van Daniel Van Buyten. De 36-jarige verdediger heeft volgens verschillende Belgische media een punt achter zijn profloopbaan gezet. Deze zomer was hij al vertrokken bij Bayern München.

Anderlecht probeerde Van Buyten nog naar Brussel te lokken, maar dat had dus geen succes. De 84-voudig international van België, die bij de kampioen van de Jupiler Pro League voor twee seizoenen had kunnen tekenen, wil zich nu volledig richten op zijn privéleven. De laatste stappen als profvoetballer zette Van Buyten op het WK. Met de Rode Duivels reikte de routinier in Brazilië tot de kwartfinales, waarin Argentinië te sterk was.

Op clubniveau kwam Van Buyten voor zijn periode bij Bayern uit voor Charleroi, Standard Luik, Olympique Marseille, Manchester City en Hamburger SV. Het was echter vooral bij de Rekordmeister waarmee hij veelvuldig prijzen won. In dienst van Bayern werd Van Buyten onder meer vier keer landskampioen. In 2013 was de Duitse topclub bovendien de beste in het toernooi om de Champions League.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen