Robben, Neuer of Ronaldo beste voetballer van Europa

Ger
14 augustus 2014, 15:30   Bijgewerkt: 14 augustus 2014, 15:50

Arjen Robben maakt kans op een zeer prestigieuze prijs. De vleugelspeler van Bayern München staat op de shortlist voor de verkiezing van Europees Voetballer van het Jaar. Zijn ploeggenoot Manuel Neuer en Cristiano Ronaldo van Real Madrid zijn de overige genomineerden.

Twee andere spelers van Bayern, Thomas Müller en Philipp Lahm, vallen net buiten de boot. Lionel Messi, James Rodríguez, Luis Suarez, Angel Di Maria en Diego Costa zijn ook afgevallen. Vorig jaar mocht Franck Ribéry de trofee in ontvangst nemen. Een jaar eerder won Andrés Iniesta, terwijl bij de eerste editie van de verkiezing Messi bovenaan eindigde. Tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League op 28 augustus wordt de nieuwe winnaar bekend gemaakt.

Robben en Neuer werden afgelopen seizoen kampioen van de Bundesliga en bereikten de halve finales van de Champions League, waarin Real te sterk was. De doelman veroverde met Duitsland in Brazilië bovendien de wereldtitel. Robben eindigde het toernooi met Oranje op de derde plaats. De Groninger maakte in de meeste duels een zeer sterke indruk. Ronaldo schoot Real met liefst zeventien treffers naar de zege in de Champions League. Op het WK wist de Portugese aanvaller mede vanwege fysieke problemen niet te imponeren.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen