Boëtius wil afrekenen met dip: "Weer vrij in mijn hoofd"

14 augustus 2014, 19:40

Jean-Paul Boëtius heeft niet zijn allerbeste weken als profvoetballer achter de rug. De aanvaller speelde tegen Besiktas en ADO Den Haag geen goede wedstrijden en lijkt met een kleine vormcrisis te kampen. De jonge speler van Feyenoord hoopt er morgen (vrijdag) tegen sc Heerenveen weer te staan en zegt vrijer in zijn hoofd te zijn.

De vleugelspits werd afgelopen weekend tegen ADO na een uur naar de kant gehaald. "Ik baal altijd als ik word gewisseld, ook al is het in de 85e minuut. Het liefst maak ik de negentig minuten vol en wil ik belangrijk zijn", zegt Boëtius tegen Metro. "Maar stel dat ik het even niet kan opbrengen is het wellicht goed om een frissere speler in te brengen die nóg belangrijker kan zijn. Dus ik vond het niet onlogisch dat de trainer mij tegen ADO naar de kant haalde. Ik was blij met de drie punten maar over mijn eigen spel was ik niet tevreden."

De afgelopen weken zat de aanvaller niet lekker in zijn vel, maar tegen Heerenveen wil hij er weer staan. "Het is niet zo dat ik in de put zat ofzo, maar na de wedstrijden dacht ik veel aan wat ik niet goed had gedaan, vooral in aanvallend opzicht", vertelt hij. "Het is niet goed als ik in zo'n gevoel blijf hangen, dat helpt mij niet verder. Zoiets moet je als voetballer zelf opzij kunnen zetten. Dat is gelukt, want vandaag op de training liep het weer lekker. Nu ben ik weer vrij in mijn hoofd. Hopelijk kan ik dat gevoel meenemen in de wedstrijd tegen Heerenveen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen