Robben op shortlist: "Geweldige erkenning, een grote eer"

14 augustus 2014, 20:45

Arjen Robben staat op de shortlist voor de verkiezing van Europees Voetballer van het Jaar. De aanvaller van Bayern München en Oranje is trots op de uitverkiezing, zo zegt hij op de site van zijn werkgever. "Het is een grote eer", aldus Robben, die het opneemt tegen ploeggenoot Manuel Neuer en Cristiano Ronaldo.

"Deze erkenning is super", vertelt Robben op de site van Bayern. "Het is een grote eer. Als ik de lijst met zoveel topspelers zie, dan ben ik blij. Ik zie het als beloning voor mijn laatste jaren bij Bayern en mijn prestaties in Oranje."

De dertigjarige vleugelspits zag ploeggenoten Franck Ribéry en Philipp Lahm afzwaaien bij de nationale ploegen. Robben zelf denkt nog niet aan een afscheid bij Oranje. "Helemaal niet zelfs. Ik ga door zolang ik er nog plezier aan beleef en mijn lichaam het nog aan kan."

Robben kwam tegen Borussia Dortmund niet in actie. De aanvaller zag zijn ploeg het duel om de Supercup met 2-0 verliezen. "Het was afgesproken dat ik niet zou spelen. Deze wedstrijd kwam nog te vroeg voor mij. Ik moet eerst een paar dagen goed trainen en mijn ritme vinden. Ik zit nog in de voorbereiding. Maar ik heb er veel zin in. Het mag van mij weer beginnen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen