Scholes: "Van Gaal lijkt beetje op geniale gek"

Ger
15 augustus 2014, 08:43

Paul Scholes is positief over de eerste weken van Louis van Gaal bij Manchester United. De oud-speler verwacht dat The Red Devils dit seizoen onder leiding van de Amsterdammer de weg omhoog weer inslaan, al ziet hij de ploeg niet als een kampioenskandidaat.

"Ik ben hem nog niet veel tegengekomen, maar van wat ik heb gezien in de voorbereiding lijkt Van Gaal een beetje gek. Hij is een beetje een geniale gek", aldus Scholes in The Guardian. "Van Gaal boezemt een beetje angst in en dat is helemaal niet slecht. Ik speelde twintig jaar onder Alex Ferguson en je kon aardig bang voor hem worden. Soms haalt angst het beste uit je. Zonder twijfel zijn de spelers zich ervan bewust dat ze moeten presteren. Zo niet, dan spelen ze niet lang meer voor United."

"Vorig seizoen was het vertrouwen tot een dieptepunt gezakt. Van Gaal heeft daar verandering in gebracht. Tot nu toe presteren ze sterk, al zegt de voorbereiding niet alles", beseft Scholes. Een landstitel verwacht hij dit seizoen niet voor United. "Het zal gaan tussen Manchester City en Chelsea. Achterin is United veel routine kwijtgeraakt. Als Phil Jones, Chris Smalling en Jonny Evans een blessure oplopen ontstaan er problemen. Ik denk dat we moeten hopen op een plek in de top-vier."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen