De Boer: "Vooral gekeken naar wat er mis is gegaan"

Ger
15 augustus 2014, 15:55

Ajax wist de kater van de verloren Johan Cruijf Schaal vorige week niet geheel weg te spoelen. De kampioen van de Eredivisie won thuis weliswaar met ruime cijfers van Vitesse (4-1), maar trainer Frank de Boer was allerminst tevreden over het spel van zijn ploeg.

"We hebben die wedstrijd goed geanalyseerd. We hebben vooral gekeken naar wat er allemaal mis is gegaan, die fouten wil ik zondag niet meer zien. Het was voor ons pas de derde echte wedstrijd waarin iedereen negentig minuten speelde. Het is ook een kwestie van gewenning, ik verwacht dat het zondag weer een stapje beter is", blikt De Boer op de website van de Amsterdamse club vooruit naar het treffen in Alkmaar. "AZ en Ajax hebben iets derby-achtigs met elkaar, het publiek is dan wat fanatieker en zij hebben daarnaast natuurlijk ook gewoon een hele goede ploeg. Het is een goed, degelijk team."

Jasper Cillessen en Daley Blind zullen zondag in de basis staan. Door de wijzigingen moet Kenneth Vermeer in Alkmaar genoegen nemen met een plek op de bank. De Boer: "Jasper speelde een heel seizoen goed en daarna ook nog een goed WK. Hij heeft daarom een klein streepje voor op Vermeer. Maar je moet jezelf blijven bewijzen. Vermeer is ook een hele goede keeper, en hij moet er alles aan doen om het Cillessen zo lastig mogelijk te maken. Er is natuurlijk altijd een kans dat Vermeer nog vertrekt, maar ik hoop dat alle clubs lekker doorslapen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen