Kiessling maakt er vijf bij bekerzege Leverkusen

15 augustus 2014, 21:06

Stefan Kiessling had zich geen beter begin van het nieuwe voetbalseizoen kunnen wensen. De spits van Bayer Leverkusen scoorde vrijdag maar liefst vijf keer in de bekerwedstrijd tegen Alemannia Waldalgesheim, dat wel in de zesde klasse actief is. Daarmee had de 30-jarige Duitser een groot aandeel in de 0-6 zege van zijn elftal, dat daarmee de tweede ronde van de DFB Pokal bereikte.

Kiessling opende al binnen twee minuten de score en liet het net vervolgens ook in de 24ste, 31ste, 41ste en 59ste minuut bollen. In de 62ste minuut kreeg de aanvaller, die geen deel uitmaakte van de gouden Duitse WK-selectie, een applauswissel. Heung-Min Son tekende twintig minuten later voor de 0-6 eindstand.

Komende dinsdag krijgt Bayer Leverkusen vermoedelijk meer tegenstand. Dan gaat de ploeg in de vierde voorronde van de Champions League op bezoek bij FC Kopenhagen. De return is acht dagen later. Tussendoor, op zaterdag 23 augustus, opent Leverkusen het nieuwe Bundesligaseizoen met een uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund.