Ziyech over mogelijke transfer: "Ik weet het echt niet"

15 augustus 2014, 22:59   Bijgewerkt: 16 augustus 2014, 01:39

Bij het verlaten van het veld kreeg Hakim Ziyech vrijdag in de Kuip een applaus. Niet alleen van de meegereisde fans, maar ook van de supporters van Feyenoord. De spelmaker van sc Heerenveen is, zo werd duidelijk uit de reactie van het Legioen, meer dan welkom in Rotterdam-Zuid. Maar komt hij ook? Het antwoord op de vraag kon Ziyech, die er met een fraaie vrije trap voor zorgde dat zijn team een punt pakte (1-1), niet geven.

Hij moet er gek van worden. In ieder interview, na iedere wedstrijd, wordt Ziyech (21) gevraagd naar zijn toekomst. Zeker nu hij tegen Feyenoord speelde, een ploeg die hem graag wil hebben, ontkwam hij er niet aan. Ziyech nam keurig de tijd voor alle interviews, maar duidelijkheid kon hij niet geven, al wilde hij dat misschien wel. Maar de spelmaker weet zelf niet veel meer dan in de media staat, zo bleek uit zijn antwoorden.

"Geen idee", reageerde Ziyech op een vraag of het duel in de Kuip zijn laatste wedstrijd voor sc Heerenveen was. "Ik weet het echt niet. Ik kan alleen maar afwachten, tot ik van de club hoor dat er een akkoord is. Tot die tijd ben ik echt alleen met sc Heerenveen bezig", zei hij tegen onder meer FCUpdate.nl.

Ziyech probeert zo min mogelijk bezig te zijn met zijn toekomst. "Het is niet zo dat ik per se weg wil. Als ik ga, ga ik alleen naar een mooie club." In de strikvraag of Feyenoord een 'mooie club' is, mooier bijvoorbeeld dan het eveneens geïnteresseerde FC Twente, trapte de Fries niet. "Pas als de clubs eruit zijn, hoef ik mijn keuze te maken. We zullen zien. Op dit moment heb ik nog geen gesprek gehad, met welke club dan ook."

Tot er duidelijkheid is, blijft Ziyech gewoon voetballen in het shirt van Heerenveen. "Het enige wat ik nu kan doen, is mijn voeten laten spreken. Mensen gaan toch extra op je letten." Dat lukte tegen Feyenoord aardig, met een gelijkspel als resultaat. "Het zag er goed uit, wat we deden. We hebben verzorgd gevoetbald, tot die rode kaart. Daarna moesten we inzakken, maar hebben we als team goed verdedigd. We zijn rustig gebleven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen