Locadia verdreven naar vleugel: "Speel liefst in de spits"

16 augustus 2014, 09:51

Door de komst van Luuk de Jong naar PSV is Jürgen Locadia momenteel de rechtsbuiten van de Eindhovense equipe. De aanvaller, die het beste tot zijn recht komt in de punt, scoorde direct bij de seizoensouverture tegen Willem II. "Het is wel even wennen om aan de zijkanten te spelen", laat Locadia weten in De Telegraaf.

"Daar had ik nog bijna nooit gespeeld", vertelt de aanvaller over de rechtsbuitenpositie. "Alleen in de A1 van PSV heb ik eens twee, drie wedstrijden aan op de flank gestaan, maar verder nooit. Het bevalt eigenlijk wel. Ik heb de vrijheid om te zwerven en mag bewegen waar ik wil, maar ik moet wel mijn defensieve taak uitvoeren."

Voor Locadia was het slikken toen De Jong gepresenteerd werd als nieuwe spits. "In het begin vond ik dat zeker moeilijk", geeft hij toe. "Het speelt wel even door je hoofd, dat ze misschien niet zoveel vertrouwen in je hebben. Maar bij een topclub heb je altijd concurrentie. Daar moet je mee om leren gaan. Ik snap het ergens ook wel. Ik moet ook beseffen, dat ik nog jong ben. Je kunt niet verwachten, dat ik al het hele seizoen in alle competities volle bak kan spelen."

"Ik heb daarna ook een goed gesprek gehad met Phillip Cocu en Marcel Brands. Daaruit sprak juist veel vertrouwen. Zo zie ik ook de contractverlenging tot medio 2019. PSV kwam met het aanbod. Daaruit blijkt dat ze zeker wel vertrouwen in me hebben."

Desondanks hoopt de jonge aanvaller op een kans in de punt van de aanval. "Het liefst wil ik in de spits spelen, maar als ik het hele seizoen aan de zijkant speel, zal ik niet klagen. Speeltijd is speeltijd. Op deze positie krijg ik ook genoeg kansen om een goal te maken. Ik ben een spits en  leef van mijn goals."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen