Litouwse aanwinst wekt verbazing bij Cambuur: "Een avonturier"

16 augustus 2014, 14:29

SC Cambuur heeft er met de komst van Vytautas Andriuskevicius een kleurrijke verschijning bij. De verdediger, deze week overgekomen van Djurgardens IF, maakt indruk in Leeuwarden en niet alleen binnen de lijnen.

"Hij had maar twee koffertjes bij zich", vertelt trainer Henk de Jong in De Telegraaf. "De rest had hij allemaal weggegeven aan vrienden. 'Ik bouw alles hier wel weer op', zei hij. Hij is net zo'n Amerikaan, zo'n avonturier." De Jong is blij met de komst van de 23-jarige verdediger. "Hij brengt met zijn winnaarmentaliteit echt iets teweeg in een ploeg. Hier is hij ook direct aan het coachen en meedenken, hij speelt met durf. Ik wil hem niet zo groot maken als Diego Maradona, maar daarmee is het echt een speler die perfect bij Cambuur past."

Vanavond (zaterdag) start hij dan ook meteen in de basis, als de Friezen het opnemen tegen Vitesse. "Hij zit met Litouwen voor de EK-kwalificatie in de poule bij Engeland, dus speelt hij straks ook op Wembley. Dan is dit gelijk een mooie test voor hem", knipoogt de coach. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen