Competitiestart Van Gaal loopt met nederlaag uit op deceptie

16 augustus 2014, 15:48   Bijgewerkt: 16 augustus 2014, 16:49

Het thuisdebuut van Louis van Gaal in de Premier League als trainer van Manchester United is uitgelopen op een teleurstelling. De ploeg van de nieuwe oefenmeester heeft op de openingsdag van de competitie verrassend met 1-2 verloren van Swansea City. De equipe uit Manchester was de bovenliggende partij, maar wist niet door de verdedigende muur van de equipe uit Wales te breken en maakte bij vlagen een vleugellame indruk.

Van Gaal had in zijn opstelling al enkele verassingen in petto. De kersverse trainer had een basisplaats ingeruimd voor Jesse Lingard en Tyler Blackett. Het duo maakte tegen Swansea City voor het eerst minuten in de Premier League.

Het debuut voor Lingard bleef beperkt tot slechts 23 minuten. De middenvelder ging geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Adnan Januzaj. Een teleurstelling voor het talent, maar de grootste klap kregen The Red Devils vijf minuten later te verwerken. Na een fraaie aanval schoot Ki Sung-yong de bezoekers op voorsprong op Old Trafford. De Zuid-Koreaan schoof de bal na een fraaie aanval keurig in de verre hoek achter David de Gea.

Na de verrassende tegentreffer ging de equipe van Van Gaal nog meer op zoek naar een treffer, maar die kwam er voor rust niet. Dat lag voor een deel aan het goede verdedigen van de bezoekers, maar ook aan het gebrek aan stootkracht bij United. Geheel verrassend was dat niet, want Van Gaal kon niet beschikken over Robin van Persie, Antonio Valencia, Michael Carrick, Danny Welbeck en aanwinst Luke Shaw.

Na rust ging United logischerwijs op zoek naar de gelijkmaker, en die kwam er al snel. Aanvoerder Wayne Rooney werkte de bal in de 52ste minuut uit een corner bij de tweede paal binnen. De Engelsman was de stuwende kracht bij Manchester United en was niet veel later dichtbij de 2-1. Hij zag zijn mooie vrije trap echter uiteen spatten op de buitenkant van de paal.

De voorsprong was op dat moment verdiend geweest voor United, dat veel sterker was na de pauze. Toch kwamen de bezoekers uit Wales een kwartier voor tijd weer op voorsprong. Aanwinst Gylfi Sigurdsson schoot na een counter de 1-2 binnen. Doelman De Gea toucheerde de bal nog wel, maar kon geen redding brengen. De treffer van de IJslander bleek de doodsteek voor de ploeg van Van Gaal, dat daarna weinig meer klaar wist te spelen. Met de moed der wanhoop probeerde United nog wel de gelijkmaker te maken, maar slaagde daar niet in. Zodoende is de eerste tegenslag voor Louis van Gaal als trainer van Manchester United een feit. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen