Van Gaal teleurgesteld: "We speelden niet als een team"

16 augustus 2014, 16:44   Bijgewerkt: 16 augustus 2014, 16:50

De verwachtingen waren hooggespannen, maar het competitiedebuut van Louis van Gaal als manager van Manchester United is uitgelopen op een teleurstelling. De ploeg was in eigen huis beter dan Swansea City, maar verloor met 1-2. Van Gaal toont zich realistisch.

"We haalden ons niveau niet", stelt de coach op de site van zijn broodheer. "Dat is de reden dat we verloren hebben. We speelden niet als een team, maar hadden toch kansen om de partij te winnen." Swansea ging al vroeg aan de leiding, maar Wayne Rooney maakte gelijk. In de tweede helft ging het mis voor de equipe uit Manchester. "We gaven in het tweede bedrijf veel ruimte weg", zegt Van Gaal. "Dit is teleurstellend voor de fans. Zij hadden meer verwacht aangezien we elke wedstrijd in de voorbereiding hebben gewonnen. Het is een slechte dag voor ons."

Volgens de oefenmeester is er echter nog geen reden voor paniek. "We maken stappen en we moeten hiervan leren." Aanvoerder Wayne Rooney sluit zich daarbij aan. "Het zal beter moeten", aldus de doelpuntenmaker. "We werken er hard aan en ik heb er vertrouwen in dat het de betere kant op zal gaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen