Jong Ajax medekoploper, Graafschap laat langs Almere

16 augustus 2014, 21:38

Jong Ajax heeft zich bij de koplopers in de Jupiler League gevoegd. De Amsterdamse formatie, sinds dit seizoen onder leiding van Andries Ulderink, zegevierde zaterdag met 0-2 bij Fortuna Sittard.

Het duel in Limburg werd ontsierd door drie rode kaarten. Ajacied Riechedly Bazoer was na een half uur de eerste die voortijdig kon gaan douchen. Jong Ajax leidde op dat moment wel al met 0-1, door een goal van Sheraldo Becker in de tiende minuut.

In de 54ste minuut werd het weer tien tegen tien. Ramon Voorn kreeg rood en veroorzaakte met zijn overtreding bovendien een strafschop-tegen. Die werd benut door Richairo Zivkovic, waarmee het beslist was. Fortuna Sittard eindigde uiteindelijk zelfs met negen man voor eigen publiek. Twintig minuten voor tijd werd ook Jordy ter Borgh weggestuurd.

Jong Ajax komt door de winst op zes punten uit twee wedstrijden. Het deelt de koppositie in de Jupiler League met Roda JC Kerkrade, NEC en Sparta Rotterdam. De Graafschap volgt achter de vier leiders op de vijfde plaats met vier punten. De Achterhoekers waren op de eigen Vijverberg met 3-0 te sterk voor Almere City FC. Alle doelpunten vielen pas in het laatste kwartier. Invaller Jerry van Ewijk opende in de 76ste minuut de score met een schot van buiten het strafschopgebied. Via Krisztopher Vida en Vincent Vermeij liep De Graafschap in de laatste zeven minuten verder uit op de Flevolandse bezoekers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen