PSV leeft zich flink uit in Brabantse derby: 6-1

Jw
16 augustus 2014, 21:08

PSV heeft zaterdagavond vertrouwen getankt in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. De streekgenoot hield in de eerste helft goed stand, maar werd na rust volledig weggespeeld. WK-gangers Georginio Wijnaldum en Memphis Depay waren de grote uitblinkers bij PSV. Zij namen beiden twee doelpunten voor hun rekening. Depay deed dat uit twee schitterend genomen vrije trappen. PSV won uiteindelijk met 6-1.

Zo vroeg in het seizoen lijkt PSV-trainer Phillip Cocu zich in elk geval geen zorgen te hoeven maken over het scorend vermogen in zijn ploeg. Net als vorige week tegen Willem II kwam de titelkandidaat uit Eindhoven nog voor rust op een 2-0 voorsprong. Luuk de Jong trok in de 21ste minuut weg uit de spits en maakte ruimte voor Georgionio Wijnaldum, die uitstekend werd bediend door Memphis Depay. De aanvoerder van PSV schoof de bal vervolgens keurig in de vrije hoek (1-0).

PSV zat op rozen, maar ging net als tegen Willem II te nonchalant om met de voorsprong. Op basis van het eerste kwartier zou de ploeg van Cocu juist gewaarschuwd moeten zijn, omdat NAC Breda daarin zeker liet zien te kunnen bijten. Zo had Kingsley Boateng, de van AC Milan overgenomen spits, eigenlijk de score moeten openen. Zijn aanname op de voorzet van Elson Hooi was echter zwak.

NAC Breda hield het na de rust nog vijf minuten vol. Toen walste PSV in mum van tijd over de bezoekers uit Breda heen. Memphis Depay maakte op prachtige wijze de belangrijke 3-1 uit een vrije trap. Jürgen Locadia maakte aan de Bredase hoop definitief een einde. De spits, die opnieuw als rechtsbuiten speelde, maakte vlak daarna een net zo fraaie treffer. Hij schoot de bal van buiten het strafschopgebied keizelhard in de kruising.

Depay en Wijnaldum onderstreepten als grote meneren te zijn teruggekeerd van het WK. Laatstgenoemde stond net als bij zijn eerste treffer aan het eindstation van een vloeiende aanval (5-1). Depay ging daarna opnieuw in de schijnwerpers staan. Hij liet zien waarom zoveel clubs achter hem aan ziten door op vrijwel identieke wijze een tweede vrije trap achter Ten Rouwelaar te schieten (6-1). Het is te hopen voor PSV dat het deze twee smaakmakers weet te behouden.