Van Marwijk en Zuid-Korea komen niet tot akkoord

Ger
17 augustus 2014, 09:08

Bert van Marwijk gaat toch niet aan de slag als bondscoach van Zuid-Korea. De onderhandelingen tussen de Nederlandse oefenmeester en de voetbalbond van het Aziatische land zijn afgebroken. Problemen met de belasting gooiden roet in het eten. Bovendien wilde de trainer volgens Koreaanse media meer tijd thuis doorbrengen dan in Zuid-Korea.

De 62-jarige Van Marwijk heeft momenteel geen werkgever. Aan het begin van dit kalenderjaar moest hij na een reeks teleurstellenbde resultaten vertrekken bij het Duitse Hamburger SV. In Zuid-Korea was Van Marwijk in beeld om de opvolger te worden van Hong Myung-Bo, die na het teleurstellend verlopen WK in Brazilië vertrok. Onder zijn leiding werd in de groepsfase slechts één punt gepakt.

Van Marwijk wist in 2010 met Oranje de finale van het WK in Zuid-Afrika te halen. Daarin was Spanje te sterk. Bij Zuid-Korea had hij de vijfde Nederlandse keuzeheer kunnen worden. Eerder stonden Guus Hiddink, Jo Bonfrère, Dick Advocaat en Pim Verbeek aan het roer bij de Koreaanse ploeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen