Ajax in tweede helft verdiend langs AZ in Alkmaar

Ger
17 augustus 2014, 14:32

Ajax heeft ook de tweede wedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. In Alkmaar werd provinciegenoot AZ verdiend met 1-3 verslagen. De Amsterdammers mochten het zichzelf aanrekenen dat ze het duel tot vlak voor tijd nog spannend hielden.

Met Nick Viergever in de basis op zijn oude nest en Jasper Cillessen terug onder de lat, begon Ajax fel en scherp aan de wedstrijd. De regerend landskampioen combineerde heel aardig en wilde vroeg op voorsprong komen. De ploeg van trainer Frank de Boer kreeg daarvoor tot tweemaal toe de kans, maar verzilverde deze niet. Ricardo Kishna profiteerde bijna van een inschattingsfout en rechtsback Ruben Ligeon stuitte na goeie combinaties vanaf rechts op Esteban.

Na de theepauze was het al snel een ander verhaal. AZ kwam binnen vijf minuten op gelijke hoogte. Na een onderschepping van Guus Hupperts verlengde spits Muamer Tankovic de bal op knappe wijze naar de rechterkant, waar Steven Berghuis het speeltuig simpel langs Cillessen kon mikken: 1-1. AZ kreeg wat meer zelfvertrouwen en leek zich terug te knokken in de wedstrijd. Maar niets was minder waar. Ajax werd wakker geschud door de tegentreffer en begon juist weer beter te gaan voetballen. Er lag telkens veel ruimte voor de bezoekers.

In de slotfase vond de technische invaller het nodig om even uit te dagen met de bal, waarna een massale ruzie ontstond tussen allerlei spelers. Nadat iedereen werd gekalmeerd was het ook meteen voorbij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen