Koeman, Tadic en Pellè nipt onderuit tegen Liverpool

Ger
17 augustus 2014, 16:33

Ronald Koeman heeft zijn competitiedebuut als manager van Southampton niet met een zege weten op te fleuren. Op bezoek bij Liverpool werd de Premier League gestart met een nipte 2-1 nederlaag.

Het duel op Anfield Road was op voorhand pikant. Southampton verloor deze zomer meer dan een handvol vaste krachten en vooral Liverpool lokte deze spelers weg. Zo stapten Dejan Lovren, Rickie Lambert en Adam Lallana over naar de equipe van coach Brendan Rodgers. Door uiteenlopende omstandigheden kwam zondag alleen Lovren in actie tegen zijn oud-werkgever.

Bij Southampton liet Koeman, met zijn broer Erwin als rechterhand, de van FC Twente overgenomen Dusan Tadic officieel debuteren. Ook oud-Feyenoorder Graziano Pellè had een basisplaats. Verder speelden Fraser Forster en Ryan Bertrand hun eerste officiële duel voor de afgelopen seizoen zo verrassend sterk presterende Saints.

Liverpool opende halverwege de eerste helft de score. Uit een diepe bal van Jordan Henderson liet Raheem Sterling doelman Forster kansloos. Na ruim tien minuten in de tweede helft kwam Southampton op gelijke hoogte. Nathaniel Clyne schoot van dichtbij hard raak. Met een artistiek hakje verzorgde Tadic de assist.

Het was Koeman echter niet gegeven om Anfield Road met een puntje te verlaten. Tien minuten voor tijd werkte Daniel Sturridge het speeltuig na een kopbal van Sterling op gelukkige wijze in het doel.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen