Winnende Van de Looi ziet Groningen helft goed spelen

17 augustus 2014, 21:36

FC Groningen is na twee wedstrijden nog altijd foutloos in de eredivisie. Volgens trainer Erwin van de Looi houdt het spel van de Groningers desondanks nog niet over. "Ik ben uiteraard zeer tevreden met de tweede overwinning van het seizoen, alleen niet met de uitvoering en dan heb ik het vooral over de tweede helft. Ik vond dat we de eerste helft uitstekend speelden. We waren dominant en creëerden veel kansen. Daarnaast was het drukzetten dik in orde dus ik denk dat de 2-0 voorsprong verdiend was", aldus Van de Looi na de overwinning op Heracles Almelo.

"We waren in de rust benieuwd hoe ver we zijn. Of we in staat zijn de wedstrijd goed uit te spelen en dominant te blijven. Dat hebben we niet voor elkaar gekregen en dan krijg je de tweede helft die we gezien hebben. Waarin we Heracles de mogelijkheden hebben gegeven om terug in de wedstrijd te komen. We hanteerden te snel de lange bal waardoor het een ren en vlieg wedstrijd werd."

Van de Looi prees wel de mentaliteit van zijn spelers. "De ploeg was daar ook wel een beetje teleurgesteld over waardoor er geen juichstemming in de kleedkamer was. Dat vind ik wel erg positief, de groep wil heel graag beter worden en is ambitieus. Als het niet lukt, is het team daar teleurgesteld over. Nogmaals, we zijn zeer tevreden met de overwinning, maar moeten hard werken om het langer vol te houden." 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen