Eerste puntverlies voor Anderlecht op bezoek bij Westerlo

17 augustus 2014, 22:12

RSC Anderlecht heeft zondag voor het eerst dit seizoen puntverlies geleden in de Belgische Jupiler Pro League. De Brusselaars speelden op bezoek bij Westerlo met 2-2 gelijk. Anderlecht stond bij rust met 2-0 achter, maar redde in de tweede helft een punt.

Westerlo kwam na twintig minuten op voorsprong door een eigen doelpunt van Chancel Mbemba. Kevin Geudens verdubbelde de voorsprong voor de ploeg van trainer Dennis van Wijk kort voor rust op aangeven van Mitch Apau, de Nederlander die eerder uitkwam voor SC Veendam en RKC.

Gohi Bi Cyriac bracht Anderlecht vlak na rust terug in de wedstrijd, waarna Youri Tielemans Paars-Wit na ruim een uur met een strafschop op gelijke hoogte bracht. Bram Nuytinck speelde bij Anderlecht de hele wedstrijd.

Anderlecht heroverde door de remise de koppositie in België. Net als AA Gent heeft Anderlecht tien punten uit vier wedstrijden. Westerlo staat vierde met acht punten.