Timmermans bezocht Kuip en zal toeschouwer zijn in Kiev

18 augustus 2014, 12:48

Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken heeft maandagochtend een bezoek gebracht aan de selectie van Feyenoord. Hij kwam naar De Kuip om te benadrukken dat de situatie in Kiev, het decor van de Europa League-wedstrijd van komende donderdag tegen Zorya Luhansk, veilig is.

De minister stelde dat de situatie in Kiev niet te vergelijken is met het oorlogsgebied, dat 700 kilometer verderop ligt. De stad is veilig, gaf Timmermans aan. Hij is er de afgelopen weken meerdere malen geweest. "Ik ben dan gewoon en met een veilig gevoel over straat gegaan en heb bijvoorbeeld restaurants bezocht", aldus de minister, die donderdag het treffen in het Valery Lobanowskiy Stadion in Kiev zal bijwonen.

Eric Gudde, de algemeen directeur van Feyenoord, vond het fijn dat Timmermans de selectie geruststelde: "Het is en blijft een gegeven dat wij allemaal liever elders zouden spelen en - zeker ook gezien de ramp met de MH 17 - heel slecht kunnen begrijpen dat de UEFA ons dringende verzoek daartoe niet heeft gehonoreerd", aldus Gudde. De directeur hoorde van Molde, een vorige tegenstander van Zorya Luhansk, dat hun zorgen 'achteraf gezien totaal niet nodig waren'.

Gudde reist met onder meer teammanager Bas van Noortwijk naar Kiev om de club voor te bereiden: "We kunnen dan onder andere het stadion, het hotel en de te rijden route bekijken en zo zorgen voor de meest optimale mogelijkheden voor de ploeg die woensdag invliegt en als het even kan donderdag direct na de wedstrijd weer zal vertrekken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen