Depay is 'dodelijk effectief', Wijnaldum blijft kritisch

18 augustus 2014, 13:49

Memphis Depay en Georginio Wijnaldum zijn zonder twijfel de meest besproken spelers van PSV. De sterkhouders staan in de belangstelling van diverse buitenlandse clubs, maar stelen ondertussen de show bij de club uit Eindhoven. Afgelopen zaterdag werd NAC Breda met 6-1 afgedroogd en beide spelers wisten het net twee keer te vinden.

Depay lijkt het meest lastig te behouden te zijn voor PSV. De aanvaller trekt de lijn van zijn sterke WK-optreden door naar de competitie. "Tot nu toe ben ik dodelijk effectief. Ik probeer gefocust te zijn en denk 'mijn moment komt wel'. Het is altijd een doel van mij geweest om meer te scoren, meer assists te geven en belangrijk te zijn", aldus Depay in De Telegraaf. "Het team voelt aan dat ik belangrijk ben. Daarom zoeken ze me ook veel. Het is lekker voetballen in een team, waar ze je altijd zien en altijd een oog op je houden of je weg kan zijn."

Hoewel er bij vlagen geweldig gevoetbald werd door PSV, focust Wijnaldum zich vooral op de mindere momenten. "Uiteindelijk is het een prachtige avond geworden, maar het zag er in het begin niet goed uit. Het blijft bij ons zo dat we een knikje krijgen als de tegenstander scoort", aldus de captain. "Vaak zie je ook dat we andere dingen gaan doen als we met 2-0 zijn voorgekomen. Dat is iets wat er heel gauw uit zal moeten. De trainer is in de rust boos geworden en iedereen heeft ervan gezegd wat hij dacht. We hebben elkaar de power en kracht gegeven om het in de tweede helft beter te doen."

Komende zondag wacht een échte test voor PSV, als de uitwedstrijd tegen Ajax om 16.45 uur op de rol staat.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen