Heerenveen-aanwinst Larsson: "Perfecte club voor ontwikkeling"

18 augustus 2014, 14:20

Sam Larsson heeft maandag zijn handtekening gezet onder een vierjarige verbintenis bij sc Heerenveen. De offensieve versterking komt over van het Zweedse IFK Göteborg en is op meerdere posities in de voorhoede inzetbaar. De Zweed is verheugd met zijn overstap naar Friesland, zegt hij of het digitale thuis van Heerenveen.

"Als voetballer en als mens is dit de juiste leeftijd om de stap naar het buitenland te maken", zegt de 21-jarige Larsson over zijn transfer. Hij hoopt dat hij via Heerenveen de Europese top kan bereiken: "Heerenveen is voor veel jonge voetballers het beginpunt geweest van een mooie carrière. Zeker voor aanvallers is Heerenveen een perfecte club om door te ontwikkelen", aldus de aanvaller, die bij de Friezen voor de nodige creativiteit moet zorgen, na het vertrek van Bilal Basacikoglu.

Larsson denkt dat de Eredivisie voor hem gemaakt is: "In Zweden is fysiek belangrijk en ik moet het hebben van mijn techniek. Daarom denk ik dat ik in de Eredivisie beter tot mijn recht kom. Nederlands voetbal is gebaseerd op techniek en tactiek en minder op fysieke strijd", aldus de Zweed, die in Heerenveen net zo populair hoopt te worden als Petter Hansson ooit was: "Hansson werd door de fans vier seizoenen op rij tot beste speler uitgeroepen. Als het mij ook lukt bij Heerenveen zo populair te worden als hem, dan zou dat geweldig zijn."

De versterking weet hoe hij van waarde kan zijn voor Heerenveen: "Ik kan makkelijk kansen voor mijzelf en de ploeg creëren. Zelf scoren heb ik nog niet vaak gedaan. Dat is een onderdeel van mijn spel dat ik bij Heerenveen verder hoop te ontwikkelen", zegt Larsson, die in beeld hoopt te komen bij de nationale ploeg van Zweden: "Ik speel nu voor een grotere club. Als ik bij Heerenveen goed presteer nemen mijn kansen om voor Zweden uit te komen toe.''

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen