Crystal Palace krijgt geldboete voor gebruik van spion

18 augustus 2014, 15:45

Crystal Palace heeft een geldboete opgelegd gekregen wegens het feit dat de club gefaald heeft om voorafgaand aan het Premier League-duel met Cardiff City van afgelopen seizoen 'in goed vertrouwen' te handelen. De Londense club zou een spion hebben gebruikt om de opstelling van Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjaer voor de wedstrijd te weten te komen.

Cardiff verloor de wedstrijd met 3-0 en vertegenwoordigers van de club haalden vervolgens verhaal bij officials van de Premier League, aangezien Palace-directeur Iain Moody een spion zou hebben gebruikt. Hoewel de club de aantijgingen met klem ontkende, staat voor een dergelijk vergrijp een boete van ruim 31 duizend euro. Hoeveel Palace daadwerkelijk moet betalen, is niet bekend.

Cardiff stelde in april een brief van vijf pagina's op, waarin het pleitte voor de bewering dat de 3-0 nederlaag tegen Crystal Palace niet als zodanig erkend moest worden. De club uit Wales was van mening dat de uitslag niet geldig was, omdat er geprobeerd was om de opstelling van Cardiff te verkrijgen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen