Ziyech tekent bij Twente: "Trainer gaf het goede gevoel"

Ger
18 augustus 2014, 17:06

FC Twente heeft de komst van Hakim Ziyech officieel wereldkundig gemaakt. Zondag werd al duidelijk dat de 21-jarige middenvelder de overstap zou maken van sc Heerenveen naar de Enschedese club. Hij tekende in de Grolsch Veste een dag na dat nieuws een contract voor vier seizoenen.

Ziyech maakte in augustus 2012 zijn debuut in de hoofdmacht van Heerenveen. In totaal speelde hij veertig competitieduels voor de Friese club en scoorde elf keer. De jeugdinternational wekte door zijn goede optredens de belangstelling van zowel FC Twente als Feyenoord. Uiteindelijk besloot hij dus de voorkeur te geven aan een overstap naar de ploeg van trainer Alfred Scheuder.

Bij FC Twente is Ziyech de opvolger van Quincy Promes, die naar het Russische Spartak Moskou vertrok. "Het gesprek met de trainer gaf mij het goede gevoel om voor FC Twente te kiezen. Hij gaf mij het gevoel dat ik me hier snel thuis zal voelen en dat ik op mijn favoriete positie kan spelen", aldus Ziyech op de website van FC Twente.

"We zijn er trots op dat Hakim, een van de grootste talenten van Nederland, voor ons gekozen heeft. Zijn kwaliteiten staan buiten kijf. Hij is een echte publieksspeler en kan een elftal wat extra's geven", zegt Schreuder. "Het is mooi dat we donderdag, voor de Europa League-wedstrijd tegen Qarabagh, al over hem kunnen beschikken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen